Лавров їде з офіційним візитом до Китаю: говоритиме про Україну

Лавров їде з офіційним візитом до Китаю: говоритиме про Україну

Міністр закордонних справ російської федерації Сергій Лавров запланував офіційний візит до Китаю на початку наступного тижня.

Цю інформацію оприлюднило Міністерство закордонних справ Китаю.

Візит Лаврова відбудеться 8-9 квітня.

"На запрошення члена Політбюро ЦК КПК, міністра закордонних справ Ван Ї міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров 8-9 квітня відвідає Китай із офіційним візитом", - йдеться в повідомленні.

Хоча конкретну програму візиту не розголошено, очікується, що під час зустрічі з китайськими колегами буде обговорено різні питання, включаючи російське вторгнення в Україну. Пекін оголосив про свій нейтралітет у конфлікті між росією та Україною, проте підтримує тісне співробітництво з Москвою в різних сферах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо світ відмовиться від України, світовий порядок буде змінено

За останні роки торговельно-економічне співробітництво між Китаєм та Росією зросло до рекордних понад $240 мільярдів у 2023 році.

Лідери Китаю регулярно спілкуються з представниками російського уряду, але уникають контактів з керівництвом України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, голова української військової розвідки Кирило Буданов охарактеризував ситуацію на фронті як "складну, але під контролем". Він заявив, що російський наступ на сході України може розпочатися наприкінці травня-початку червня.

Головне