Латвія закрила два пункти пропуску на кордоні на кордоні

Латвія закрила два пункти пропуску на кордоні на кордоні

Латвія від сьогодні закрила два пункти пропуску на кордоні з росією – "Вієнтулі" та "Педедзе". Про це повідомив міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс в інтерв'ю Латвійському радіо.

За його словами, у звіті начальника Прикордонної служби Гунтара Пуятса, минула ніч пройшла без будь-яких інцидентів. При цьому люди, які прибули на контрольно-пропускні пункти для перетину кордону, покинули їх.

Після ухвалення урядом Латвії рішення у четвер, 12 жовтня, щодо закриття КПП російські служби працювали назвичайно повільно. Через це люди скупчувалися у пункті Вієнтулі. Тепер на закритих пунктах поставили бетонні блоки. Вони перегороджують шлях.

Водночас КПП не залишили без візуального спостереження. Прикордонники з двох закритих пунктів перенаправлені на інші КПП.

За словами Козловскіса, прикордонні пункти на латвійсько-російському кордоні Гребнево і Терехово продовжують роботу. Проте і там просування черг відбувається дуже повільно. Він заявив, що росія сповільнила процес перетину прикордонних пунктів – кілька годин ніхто не міг пройти, а потім проходило по одній людині на годину.

Ситуація на закритих КПП наразі спокійна. Там залишаються тільки прикордонники. Намети, які встановили на випадки напливу тих, хто перетинає кордон, планують демонтувати.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Латвія обмежує використання повітряного простору на кордонах з Білоруссю. 

Головне