Латвія вже відправила в Україну першу партію безпілотників і готує другу

Латвія вже відправила в Україну першу партію безпілотників і готує другу

Латвійський уряд готує вже другу партію безпілотників для Збройних сил України (ЗСУ), які були закуплені в рамках підтримки України. Про це повідомив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

У травні Спрудс заявив, що цього року уряд Латвії інвестує близько 20 мільйонів євро у коаліцію з виробництва безпілотників і подібну суму в розвиток власних можливостей його країни.

"Латвія оголосила про план і зобов’язання внести 20 мільйонів євро цього року. Разом з тим, якщо ми порахуємо ті країни, які вже взяли зобов’язання, це понад 500 млн євро, точніше, 549 млн євро вже пообіцяли країни-учасниці, партнери в рамках коаліції з безпілотників. Тож наступним кроком є ефективне використання цього фінансування, і ми робимо це на кількох рівнях", — сказав Спрудс у кулуарах зустрічі міністрів НАТО в Брюсселі "Армія Inform".

Нагадаємо, плани Північноатлантичного Альянсу стосовно приведення в повну готовність свого ядерного арсеналу росія назвала "черговим нагнітанням напруженості". Так слова генсека НАТО Єнса Столтенберга прокоментував речник російського диктатора Дмитро Пєсков, пише Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, 15-16 червня відбувся Глобальний саміт миру в Україні. Зустріч, організована Україною та Швейцарією, стосувалася трьох з десяти пунктів українського мирного плану: ядерна безпека, продовольча безпека, обмін полоненими та повернення українських дітей.

Головне