Латвія вирішила передати Україні кошти за "Будинок Москви" у Ризі

Латвія вирішила передати Україні кошти за

Латвія передасть Україні кошти, які отримають за "Будинок Москви" в Ризі. Відповідне рішення ухвалив латвійський Сейм 11 січня, про що повідомив президент країни Едгарс Рінкевичс у ході спільної пресконференції з Володимиром Зеленським.

За словами глави латвійської держави, кошти передадуть Україні після того, як будівлю буде прийнято у власність держави.

Також Рінкевичс додав, що влада країни наразі працює над тим, щоб передати російські активи Україні для відновлення держави.

"Також інші російські активи ми плануємо використовувати на потреби України. Будемо вирішувати, яким чином це здійснювати - чи шляхом продажу, чи іншим, але для того, щоб підтримати Україну", - наголосив Едгарс Рінкевичс.

"Будинок Москви" це будівля у Ризі, яка належала Департаменту власності міста Москва, та призначалася для проведення культурних і освітніх заходів. Однак росія порушувала це правило та проводила у будівлі політичні заходи, які в Латвії визнали заходами, що загрожують національній безпеці країни.

Нагадаємо, ввечері 11 січня президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Латвії. Він зустрівся з президентом країни Едгарсом Рінкевичсом, який оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги. Також було оголошено про рішення Латвії укласти дві важливі угоди, що стосуються України. 

Як повідомляли "Ми-Україна", голова МЗС Латвії Кріш'яніс Каріньш вважає, що країнам Заходу потрібна довгострокова комплексна стратегія стримування росії, оскільки не залежно від того, виграє вони чи програє в Україні, Москва шукатиме для себе нові цілі.

Головне