Латвія передасть українським правоохоронцям 12 дронів

Латвія передасть українським правоохоронцям 12 дронів

Латвія прийняла рішення про передачу 12 безпілотних літальних апаратів українській поліції.

Цю інформацію повідомляє видання Delfi.

Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхардс Козловскіс попередньо зустрівся з міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком в Литві.

Під час зустрічі обговорювалася ситуація в Україні та надання підтримки українському народові. Також обговорювався досвід роботи українських правоохоронних органів під час воєнних подій з Росією.

Під час зустрічі Козловскіс підтвердив свій намір передати 12 дронів безкоштовно Національній поліції України. Латвійська сторона організує доставку цих безпілотників в Україну.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко провів зустріч у Вільнюсі з державним секретарем Міністерства юстиції та громадської безпеки Норвегії Евеном Еріксоном.

Під час цієї зустрічі Україна домовилася про кроки, які підсилять її спроможності.

За словами Клименка, відстань між Києвом і Осло становить понад 2300 кілометрів, але Норвегія виявила чітке розуміння потреб України та готовність надавати допомогу в стратегічних аспектах. Це особливо важливо, оскільки Норвегія також стикається із загрозами, які походять з Російської Федерації, включаючи діяльність шпигунів та розміщення російських військ на кордоні в Арктиці.

Під час зустрічі обговорили такі питання:

  • Досвід України у питаннях контролю за державними кордонами.
  • Ініціювали окрему зустріч керівництва прикордонників Норвегії і голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнека.
  • Піднесли питання стійкості енергетичної інфраструктури України, державної безпеки в осінньо-зимовий період та гуманітарного розмінування, та отримали нові домовленості.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у частині Херсонщини, де оголошена обовʼязкова евакуація, залишаються понад 600 дітей.

Головне