Латвія передасть Україні понад 2500 дронів протягом липня

Латвія передасть Україні понад 2500 дронів протягом липня

Уряд Латвії протягом липня передасть Україні понад 2500 безпілотників загальною вартістю близько чотирьох мільйонів євро. Про це повідомило міністерство оборони Латвії.

Відомо, що бойові дрони різних типів виготовили сім латвійських компаній. Близько 300 дронів – планують привезти вже за кілька днів.

"Коаліція дронів починає працювати. Разом з іншими членами ініціативи ми постійно працюємо над тим, щоб постачати Україні бойові дрони різного призначення відповідно до поточних потреб", – йдеться у повідомленні міністерства оборони Латвії.

Варто зауважити, що на 2024 рік міноборони Латвії виділило на заходи у рамках коаліції дронів 20 млн євро, з яких понад 10 млн - на закупівлю БПЛА у власного оборонпрому. Пріоритетом у постачаннях на цей рік будуть FPV-дрони.

Зазначається, що до коаліції дронів долучилися 14 країн: Польща, Естонія, Литва, Велика Британія, Данія, Швеція, Франція, Німеччина, Нідерланди, Канада та Австралія.

"Ці країни зібрали понад 500 млн євро на постачання Україні безпілотників та працюють над створенням спільного фонду, який дозволить швидше та ефективніше фінансувати їх виробництво", - додали в міністерстві оборони.

Нагадаємо, що в Україну вже прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини, який Києву пообіцяли в середині червня.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у 2025 році Німеччина продовжить підготовку українських новобранців. У навчанні зможуть взяти участь ще більше військових. 

Головне