Латвія передасть Україні партію авто, конфіскованих за п'яне водіння

Латвія передасть Україні партію авто, конфіскованих за п'яне водіння

Уряд Латвії підтримав пропозицію Міністерства фінансів про передачу Україні чергової партії авто, конфіскованих у п’яних водіїв, інформує Delfi.

Відомо, що невдовзі 14 транспортних засобів вирушать із Латвії. Загальна ринкова вартість становить понад 100 тисяч євро.

"Дев'ять автомобілів хочуть передати армійським частинам Міноборони України, комунальному медичному підприємству в Ізюмському районі Харківської області, Арбузинській сільраді Миколаївської області, військовій частині Нацгвардії, Кам'янець-Подільській райраді Хмельницької області та Китайгородській сільраді Хмельницької області", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що до України авто перевезуть за допомогою так званого Твіттер-конвою.

В кінця 2022 року в Латвії за керування автомобілем у стані сильного алкогольного сп'яніння (понад 1,5 проміле алкоголю в крові) передбачена кримінальна відповідальність, одне з покарань - конфіскація автомобіля. В лютому 2023 року в Латвії вирішили, що машини можна передавати Україні, яка продовжує захищатися від агресії російської федерації.

Нагадаємо, що Латвія планує передавати Україні автомобілі з російськими номерами, які будуть конфіскувати. Передачу Україні російських автомобілів передбачають нові поправки до закону "Про дорожній рух".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна отримала від Фінляндії понад 2 млрд євро допомоги з початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року.

 

Головне