Латвія передасть Україні нову партію медичної допомоги

Латвія передасть Україні нову партію медичної допомоги

Уряд Латвії у вівторок схвалив нову поставку гуманітарної допомоги Україні. За інформацією Міністерства охорони здоров'я Латвії, цей вантаж містить медичне обладнання та матеріали, підібрані відповідно до запитів української сторони. 

При формуванні допомоги особливу увагу приділили нагальним потребам, що виникли після російського ракетного удару по київській дитячій лікарні "Охматдит". Цей крок демонструє оперативну реакцію латвійської влади на критичні ситуації в Україні та готовність надавати цільову допомогу у сфері охорони здоров'я, особливо для постраждалих медичних закладів.

"Визначивши наявні ресурси й можливості, Латвія відправить в Україну: антибіотики, шприци, голки, інфузійні системи, маніпуляційні джгути, лейкопластирі, стискувальні пов'язки для зупинки небезпечної для життя кровотечі, бинти для перев'язки великих ран", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, після планового ремонту, який завершили раніше строку, до енергосистеми підключено один з атомних блоків. Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Китаї відбулась зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з його китайським колегою Ван Ї. Під час неї український міністр надав роз'яснення позиції Києва стосовно можливих переговорів з росією.

Головне