Латвія передасть Україні 1400 дронів

Латвія передасть Україні 1400 дронів

Латвія готується передати Україні партію з 1400 безпілотників. Про це повідомив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс у соцмережі Х.

За його словами, це найбільша партія безпілотників від латвійських виробників.

"Найбільша партія від латвійських виробників – 1400 безпілотників – готова до відправки в Україну. На цьому завершується закупівля Міністерством оборони понад 2700 безпілотників латвійської промисловості для України", – зазначив він.

Загалом, у рамках міжнародної коаліції дронів, Латвія передала Україні 3000 безпілотних апаратів різних моделей. Спрудс наголосив, що Латвія продовжить підтримувати Україну до перемоги.

До очолюваної Латвією та Великою Британією коаліції дронів також входять Австралія, Чехія, Данія, Франція, Естонія, Італія, Нова Зеландія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Німеччина та Швеція. Країни надали понад пів мільярда євро на дрони для України.

Нещодавно стало відомо, що Нідерланди до кінця року нададуть Україні понад 50 мобільних радарів для виявлення дронів рф. Йдеться про мобільні радари від компанії Robin Radar Systems.

Крім того, Німеччина оголосила про надання нового пакету військової допомоги Україні. Йдеться про систему ППО IRIS-T SLS, безпілотники, гвинтівки та снаряди.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у ВМС підтвердили знищення російського порома "Конро Трейдер".

Головне