Латвія передала освітнім закладам Чернігівщини 32 генератори

Латвія передала освітнім закладам Чернігівщини 32 генератори

Латвія надала 32 дизельні генератори різної потужності для закладів освіти громад Чернігівської області. Одержані генератори допоможуть забезпечити безперебійне електропостачання у навчальних установах.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА.

Наприклад, один із генераторів потужністю 18 кВт був призначений для дитячого садочка, де навчається 200 дітей. Ця допомога виявиться дуже важливою, забезпечуючи необхідне електроживлення котельні та кухні, щоб забезпечити тепло та повноцінне харчування дітей в умовах відсутності електропостачання.

"Завдяки цій допомозі ми зможемо забезпечити роботу котельні та кухні. Тож приміщення закладу буде обігріватися, а діти будуть повноцінно харчуватись навіть у разі відсутності електропостачання", – повідомила директорка однієї зі шкіл Дарина Галушка.

Очікується, що також надійде комп'ютерна техніка для освітніх закладів від латвійських партнерів.

Раніше країна вже відправила до Чернігова 10 автобусів.

Нагадаємо, Європейський Союз готує план на 20 млрд євро для України на випадок невдачі у подоланні вето від Угорщини на саміті, який відбудеться 1 лютого 2024 року.

Як зазначається, цей механізм буде введений в дію у тому випадку, якщо вето, яке наклав прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, не зможуть подолати.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, під Мелітополем партизани знищили міст, яким росіяни перекидали зброю та БК.

Головне