Латвія 24 лютого вшанує хвилиною мовчання пам'ять жертв російського вторгнення

Латвія 24 лютого вшанує хвилиною мовчання пам'ять жертв російського вторгнення

На знак солідарності з народом України вищі посадові особи Латвії закликають латвійців 24 лютого о 9:00 вшанувати пам'ять жертв російської агресії хвилиною мовчання. Про це повідомляють на сайті міністерства закордонних справ Латвії.

"На знак солідарності з народом України президент Латвії, спікер Сейму, прем’єр-міністр і міністр закордонних справ закликають усіх громадян Латвії долучитися до хвилини мовчання в суботу, 24 лютого 2024 року о 9:00, на вшанування пам’яті жертв українського народу", - йдеться у повідомленні.

Посадовці Латвії нагадують, що 24 лютого минулого року російські збройні сили розпочали жорстоку повномасштабну військову агресію, яка триває вже рік. А також закликали громадян країни взяти участь у заходах 24 лютого по всій Латвії на підтримку України.

"Ми хочемо, щоб агресор знав, що латвійська держава і народ невтомно підтримують Україну і будуть надавати всіляку допомогу до повної перемоги України. Агресор повинен буде вивести свої збройні сили з усієї міжнародно визнаної території України та відшкодувати завдані збитки. Доведеться повернути дітей України. Росія та її лідери відповідатимуть за агресію та воєнні злочини", - підкреслили високопосадовці Латвії.

Нагадаємо, з тимчасово окупованої території Херсонської області повернули дві родини з дітьми та підлітка-сироту. Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час повітряної тривоги у ніч проти 20 лютого у Запоріжжі, Кременчуці та передмісті Дніпра було чути вибухи. 

Вибухи біля Кременчука Полтавської області було чути після опівночі. Перед тим, близько 00:00, жителі Дніпра повідомляли про вибухи у передмісті. Про це повідомляє кореспондентка "Ми - Україна".

Головне