"Київська складанка": проект "Шукай!" відкрив ювілейну мініскульптурку, присвячену киянам

Вже цими вихідними Київ буде святкувати День міста. Спеціально до свята у столиці встановили чергову мініскульптурку - бронзову "Київську складанку".

Ця мініскульптурка є творінням скульптора Юрія Білявського. Це вже  сорокова, ювілейна, мініскульптурка, що встановлена у Києві у рамках проекту "Шукай!" Юлії Бевзенко. Вона присвячена всім киянам, які жили, живуть і житимуть у місті.

Cкладанка - український відповідник до слова "пазл". Вона символізує єдність Києва. Фрагменти "Київської складанки" формують кияни, а також ті, для кого Київ став домівкою.

Київська складанка
Сорокова, ювілейна, мініскульптурка "Київська складанка"

"П’ять років ми розповідаємо мешканцям і гостям столиці про її історію. Однак зараз історію Києва пише кожен мешканець міста. Тому "Київська складанка" - це подарунок усім киянам. Тим, хто живе тут поколіннями, й тим, хто сюди переїхав. Тим, хто виїхав із Києва через війну та обовʼязково повернеться. Тим, хто захищав Київ і продовжує його захищати. На знак того, що Київ складається з усіх нас, кожен може притиснути свій палець до відбитка на мініскульптурці", - пояснила Юлія Бевзенко, засновниця проєкту "Шукай!".

Проект "Шукай!" відкрив у Києві ювілейну мініскульптурку

Створити мініскульптурку допоміг Інститут вертебрології та реабілітації.

"Ми долучаємося до проєкту "Шукай!" уже втретє. Разом із Юлією Бевзенко ми відкрили мініскульптурки “Серце Києва” та “Гелікоптер Сікорського”. Наші клініки працюють у місті понад 20 років і за цей час стали частиною життя киян. "Київська складанка" передає суть усього проєкту "Шукай!”" Це присвята всім киянам, кожен з яких є співтворцем історії міста. Це символ єднання і підтримки одне одного, особливо зараз - у найважчий період для нашої країни. Внесок кожного українського громадянина та кожного бізнесу в розвиток міста є неоціненним", - розповіла Тетяна Бабич, директорка Інституту вертебрології та реабілітації. 

У Києві встановили нову мініскульптурку - бронзову "Київську складанку"

Відшукати бронзову мініскульптурку "Київська складанка" можна на фасаді будинку за адресою: вул. Десятинна, 12. Поруч із нею розміщений QR-код, що веде на сайт "Шукай!", де є більше інформації про мініскульптурку та проєкт.

Головне