Київська агенція Twid розробила кампанію "Вже час повертатись" для українців, які виїхали за кордон

Київська агенція Twid розробила кампанію

Київська креативна студія Twid розробила кампанію "Вже час повертатись", щоби повернути додому українців, які виїхали за кордон через повномасштабну війну.

Кампанію розділили на два етапи. Перший – "Ми готуємось до твого повернення". Він має висвітлювати позитивні процеси в суспільстві, наприклад реформи в освіті, озеленення міст, програми з відбудови. Для цього використовуватимуть зовнішню й онлайн-рекламу, а також залучатимуть українців. "Важливо, щоби людей запрошувала не держава, а їхні близькі", – кажуть у Twid.

Другий етап "Вже час повертатись" уже після перемоги у війні має відкрито запрошувати українців додому й показувати всі переваги життя в Україні. У Twid кажуть, що готові розробити кампанію на національному рівні, якщо отримають такий запит.

Спочатку інформаційну кампанію хотіли розпочати тоді, коли Україна або переможе у війні, або матиме 90% захищеного неба. "У процесі дійшли до того, що це не дуже ефективна методика. Починати комунікувати потрібно раніше, щоб формувати у людей відчуття того, що їх тут чекають", – каже засновник Twid Алекс Твіста.

Близько восьми мільйонів українців перебувають за кордоном через війну, проаналізувала звіт МЗС громадська організація "Опора". Це приблизно 20% всіх українців.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в’їзд до країн ЄС за безвізом стане платним із 2024 року.  Із цього часу почне працювати Європейська система інформації та авторизації подорожей (ETIAS). Цей дозвіл повинні мати громадяни 60 “безвізових” країн, зокрема й українці, які хочуть в’їхати до 30 країн зі списку.

Головне