Київ та Вашингтон мають однакове розуміння перемоги, - Єрмак

Київ та Вашингтон мають однакове розуміння перемоги, - Єрмак

У Сполучених Штатів Америки та України однакове розуміння того, як має виглядати перемога над росією у війні. Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак на зустрічі з журналістами, передає "РБК-Україна".

Він підвів підсумки візиту американського президента Джо Байдена до Києва.

"Можу вам точно сказати: у нас (зі США, - ред.) однакове розуміння того, що таке перемога - це повне відновлення нашої територіальної цілісності", - пояснив керівник ОП журналістам.

За словами Єрмака, з Україною і так ніхто не веде розмови про можливість певних територіальних компромісів. Тепер підтримка американцями та іншими західними союзниками "формули миру" Зеленського унеможливлює такі компроміси в цілому.

Крім того, очільник Офісу Президента наголосив, що нещодавній візит до України президента США Байдена прискорить постачання Україні необхідних озброєнь. Також мова йшла про боєприпаси.

"Ми ще раз почули: усе, що потрібне вам для перемоги, ви отримаєте", - наголосив Андрій Єрмак.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що після зустрічі американського президента Джо Байдена з Володимиром Зеленським Сполучені Штати Америки націлені реалізувати великий обсяг роботи із союзниками та партнерами. Зокрема, це стосується підтримки України в боротьбі з російською агресією. Він також розповів, що теми переговорів Байдена і Дуди включатимуть “усі аспекти” війни рф проти України.

Також Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден ввечері 21 лютого виступив з промовою у Польщі до роковин жорстокого вторгнення росії в Україну.

Головне