Київ скоро знову накриє гроза з сильним вітром

Київ скоро знову накриє гроза з сильним вітром

Погода у столиці у п'ятницю, 13 липня, знову погіршиться. Київ скоро накриє гроза із шквальним вітром.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація у Telegram-каналі. Як зазначається, синоптики попереджають, що завтра вдень у столиці очікується злива та гроза, а також вітер з поривами до 15-20 м/с.

Мешканцям Києва радять під час сильного вітру триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі та дерев. Крім того, киян закликають не паркувати біля них авто.

При цьому у разі підтоплень доріг та тротуарів у Києві потрібно звертатися до диспетчерської "Київавтодору".

Нагадаємо, Київ ввечері, 7 липня, знову накрила потужна злива. Частину вулиць вже підтопило. При цьому місцеві мешканці публікують безліч відео дощу в столиці. Крім того, через негоду почало підтоплювати торговий центр Ocean Plaza на станції метро “Либідська”. Також підтоплює проїжджі частини та підземні переходи.

Раніше Укргідрометцентр прогнозував погіршення погоди лише на ніч проти 8 липня. У зв’язку з цим оголосили І рівень небезпечності.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, через зливу без світла 8 липня залишились понад 300 населених пунктів у 10 областях країни, адже там були пошкоджені лінії електропередачі.

“Внаслідок масштабного грозового шторму, який пройшов країною, у 10 областях зафіксовано пошкодження ліній електропередачі, знеструмлено 301 населений пункт”, – йдеться в повідомленні Міненергетики.

При цьому найбільше постраждали жителі  Чернігівщині, Одещини, Кіровоградщини та Полтавщини. Також через негоду залишається без світла частина споживачів у Сумській, Дніпропетровській, Київській, Черкаській, Донецькій, Миколаївській областях. 

Головне