Китай та росія проводять масштабні військові навчання в Японському морі

Китай та росія проводять масштабні військові навчання в Японському морі

У Японському морі ВМС і ВПС китаю та росії розпочали масштабні військові навчання "Північ/ Взаємодія-2023". Про це повідомили у міністерстві оборони КНР.

За даними відомства, головною метою спільних китайсько-турецьких військових навчань є захист безпеки стратегічних водних шляхів.

Також у китайському міноборони повідомили, що флотилія з п’яти кораблів, зокрема два есмінці та два фрегати з керованими ракетами, а також корабель комплексного постачання з чотирма корабельними вертольотами вирушила з військово-морської бази в місті Циндао східнокитайської провінції Шаньдун до Японського моря. 

У певному районі до пяти китайських кораблів приєднається російське угруповання.

Крім того, в рамках навчань винищувачі, штурмовики та інші літаки ВПС Китаю переправили на аеродроми російського Далекого Сходу. Звідти вони долучатимуться до корабельного угруповання при виконанні навчальних завдань.

Варто зазначити, що це перші навчання, які проводяться Північним оперативним командуванням армії КНР.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Оманській затоці на північному-заході Аравійського моря пройшли спільні військові навчання Китаю, Ірану та росії. Вони триватимуть по 19 число поточного місяця. 

Головне