Китай схилили до розмови з Зеленським: Фурса пояснив, хто і як це зробив

Китай схилили до розмови з Зеленським: Фурса пояснив, хто і як це зробив

Китай змусили зробити так, щоб Сі Цзіньпін поговорив з Президентом України Володимиром Зеленським. Таку думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса в ефірі національного телемарафону Єдині новини на каналі "Ми-Україна".

"Новини про перемовини це приємні новини. Вони нас точно не віддаляють від перемоги і від досягнення миру. Чи наближають - то інше питання. Але насправді Китай міг цього і не робити. І ми бачимо, що його до цього схилили. Схилили європейці. Візит Макрона не пройшов просто так. Єлисейський палац почав відразу казати: "Дивіться, які ми молодці, ми це зробили". Ну і дійсно вони це зробили, скоріш за все. Європа ж зараз грає роль "хорошого поліцейського", який ставить перед Китаєм питання: "Дивіться, ви хочете з нами дружити-торгувати? Хочете. Давайте тоді не будемо допомагати росії. Давайте будемо наближатися до України". І це працює, як ми бачимо потрошку", - зазначив Фурса.

Також він переконаний, що розмова Володимира Зеленського і Сі Цзіньпіна дуже сильно розчарувала російського диктатора Володимира Путіна.

"Я думаю, що той дзвінок, який відбувся вчора, точно розчарував одну людину - Путіна. І це вже приємно", - зазначив Сергій Фурса.

Нагадаємо, у середу, 26 квітня, Президент України Володимир Зеленський вперше після повномасштабного вторгнення рф провів розмову з лідером КНР Сі Цзіньпіном. Сторони обговорили відносини двох країн та встановлення миру в Україні

Як повідомляли "Ми-Україна", к Росії майже через добу офіційно відреагували на розмову Президента України Володимира Зеленського з лідером Китаю Сі Цзіньпіном і заявили, що вітають усе, що наближає мир.

Головне