Китай підтвердив участь у саміті щодо України в Саудівській Аравії

Китай підтвердив участь у саміті щодо України в Саудівській Аравії

Китай підтвердив участь у саміті щодо України в Саудівській Аравії, який відбудеться вже 5-6 серпня у місті Джидда.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Китаю. За словами речника китайського МЗС Ван Веньбіна, КНР відправить делегацію на зустріч у Джидді щодо України.

"На запрошення Королівства Саудівська Аравія Спеціальний представник Уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей відвідає Джидду для участі в зустрічі з українського питання. Китай готовий співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб продовжувати відігравати конструктивну роль у пошуку політичного врегулювання кризи в Україні", - йдеться в повідомленні МЗС.

Нагадаємо, Індія візьме участь у зустрічі щодо Формули миру президента України Володимира Зеленського, яка відбудеться в Саудівській Аравії. Як зазначається, представник МЗС країни підтвердив інформацію щодо участі Індії в саміті під час брифінгу. При цьому інші подробиці поки що не розкриваються.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Південна Корея розглядає можливість участі в багатонаціональних переговорах щодо України в Саудівській Аравії цими вихідними. Сеул планує відправити високопосадовця з президентського Управління нацбезпеки.

Раніше ЗМІ писали, що на зустріч для обговорення ініційованої президентом України “Формули миру” було запрошено кілька західних країн і великих країн, що розвиваються, включно з Індією і Китаєм. Спостерігачі кажуть, що участь Південної Кореї на заході може свідчити про її зростаючу дипломатичну участь в українському питанні.

Головне