Китай не вірить, що Patriot збиває "Кинджали", - Резніков

Китай не вірить, що Patriot збиває

Голова Міністерства оборони України Олексій Резніков розповів, що Китай не вірить, що ЗРК Patriot збиває російські гіперзвукові ракети "Кинджали".

Про це він розповів в інтерв'ю Financial Times. Як зазначається, сумініви були озвучені у ході візиту спецпредставника Китаю у євразійських справах Лі Хуей до Києва.

У вівторок, 16 травня, росія атакувала Україну 18 ракетами. Шість із них були "Кинджалами". За словами головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного, протиповітряна оборона знищила усі повітряні цілі.

Під час візиту до Києва Лі Хуей, нібито засумнівався в тому, що американські Patriot перехопили російські гіперзвукові ракети "Кинджал". Проте докази він вирішив краще не оглядати.

"Я запропонував, що якщо є сумніви, ми готові надати докази", - заявив Резніков.

Міністр додав, що посланник поїхав із Києва, не ознайомившись із ними. Водночас посольство КНР в Україні не відповіло на запит FT про коментарі.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що у росії мабуть не знають, який вигляд має ЗРК Patriot, якщо заявляють про знищення вже п’яти установок, хоча Україна має їх лише дві.

“Нам передали два дивізіони, які командувач Повітряних сил показав, навіть селфі зробив, що вони є і працюють. Власне дивізіон складається з командного центру, з радіолокаційної станції, тобто з радара, який забезпечує інформацію про повітряні цілі і до 8 пускових установок може бути в Patriot. Можливо він (Путін, – ред.) мав (на увазі, – ред) пускові. Можливо вони самі не знають, що таке Patriot і з чого він складається”, – зазначив Ігнат.

При цьому він запевнив, що установки Patriot цілі та працюють.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Німеччина “негайно” надасть Україні ще 64 керовані ракети для систем Patriot.

Головне