Китай активно стає учасником перемовин щодо "зернової угоди"

Китай активно стає учасником перемовин щодо

Китай активно стає учасником перемовин щодо "зернової угоди". Країна наполягає на поновленні ініціативи.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, КНР на цей сезон ставила дуже великі ставки на українську продукцію. Саме тому відновлення експорту з Україні - в їхніх інтересах.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що 60 тис. тонн агропродукції, які знищила вночі російська армія ударом по Одещині, призначалися для Китаю. За його словами, протягом усього дня максимум уваги привернуто до ліквідації наслідків удару російських терористів по Одесі, по громадах в області, по Чорноморську та по портах.

Він наголосив, що нічний удар окупантів доводить, що їхня мішень – не лише Україна і не лише життя наших людей. У портах, які були атаковані, зберігалося близько мільйона тонн продовольства.

Під час нічного обстрілу Одеси російська армія також пошкодила будівлю генерального консульства Китаю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган вважає, що завдяки перемовинам зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у серпні йому вдасться повернути рф до зернової угоди. Президент Туреччини також закликав країни розглянути ті вимоги, на виконанні яких наполягає Кремль для поновлення Чорноморської зернової ініціативи. Він також нагадав про наслідки, які на собі відчує світ за умови неможливості продовжити зернову ініціативу.

Головне