Квартири, авто та земля: суд заарештував майно Дубінського, його матері та ексдружини

Квартири, авто та земля: суд заарештував майно Дубінського, його матері та ексдружини

Столичний Печерський районний суд заарештував майно нардепа Олександра Дубінського, якого підозрюють у держзраді, участі у злочинній організації та відмиванні грошей. Відповідне рішення з'явилося в Єдиному держреєстрі судових рішень (ЄДРСР), пише LIGA.net. 

Рішенням, датованим листопадом цього року, арешт було накладено на майна колишньої дружини Дубінського та його матері, включно з автомобілями.

Арешт наклали через досудове розслідування ДБР у кримінальному провадженні щодо відмивання коштів та ухилення від податків. За даними Центру протидії корупції, всього за кілька нардеп та його близькі отримали у власність 24 квартири, 17 автівок, два приватних будинки та 70 соток землі (8400 кв. м). Сукупна вартість набутого майна становить близько 2,5 млн доларів, тоді як офіційні доходи вказаних осіб є набагато меншими.

Лише матір Дубінського, яка "любить швидкість", з 2018 року закупила нерухомості на майже мільйон доларів. Йдеться про придбання нею майже двох десятків об'єктів нерухомості. До її автопарку входять дві автівки марки Mercedes-Benz, ще дві - BMW, Maserati Coupe Cambiocorsa, Land Cruiser та ЗАЗ "Віда". 

Судді Печерського райсуду Києва задовольнили клопотання прокуратури щодо арешту майна Дубінського та його близьких. Йдеться, зокрема, про 15 одиниць автотехніки, 22 квартири та близько десятка земельних ділянок. 

Нагадаємо, 13 листопада у Дубінського провели обшуки, після чого нардеп отримав підозру у державній зраді. Того ж дня пізно вночі Печерський суд обрав йому запобіжний захід - 60 діб під вартою без права застави. На прохання прокурора засідання відбувалося у закритому режимі, мовляв, у матеріалах клопотання містяться державна таємниця і факти, які можуть поставити під загрозу обороноздатність і нацбезпеку України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, сам Дубінський усі звинувачення відкидає. Нардеп і до цього часто потрапляв у скандали. Так, у 2020 він приховав статки на понад 2,5 млн євро. Також блокував у парламенті закон про повернення покарання за недекларування, а у 2021 році саме Дубінський опинився під санкціями США. Вже за місяць його вигнали з фракції "Слуга народу", однак, будучи депутатом-мажоритарником, той досі залишався під куполом Верховної Ради як позафракційний.

Головне