Кузан відповів, скільки балістичних та крилатих ракет виготовляє рф на місяць нині

Кузан відповів, скільки балістичних та крилатих ракет виготовляє рф на місяць нині

Російський ВПК здатен за місяць випустити близько 40 балістичних ракет та ще більш як 100 одиниць крилатих. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

Масованих обстрілів, за його словами, не було не тільки, бо росіяни накопичують ракети до опалювального сезону, а і через регулярні удари ЗМУ по складах БК армії рф.

"Росіяни не здійснювали масованих обстрілів і тому, що були досить влучні ураження їхніх складів БК. Там були бази зберігання в тому числі і балістичних ракет, серед яких північнокорейські, і тому ми фактично такими ураженнями перебивали плани для росіян. Якшо такі ураження продовжаться, то росіянам доведеться взяти ще більше часу на накопичення ракет", -зауважив він. 

Кузан додав, що промислові потужності рф дозволяють агресору виробляти близько 40 одиниць балістики та більш як 100 - крилатих.

"І плюс ми розуміємо, що ще є "шахеди". Це факт - їхні промислові потужності нікуди не зникли, вони дійсно за цей час наростили свої потужності в плані виготовлення ракетного озброєння і також по баражуючих боєприпасах. Тому тільки ураження їхніх складів  і промисловості убезпечить нас від масованих обстрілів", - підсумував експерт. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в РНБО вважають, що росія може знову атакувати енергетику і це може статися вже на початку опалювального сезону. Водночас у відомстві додали, шо наша енергосистема стійка та інноваційна, тому плани Москви зруйнувати економіку та занурити Україну в темряву нездійсненні. 

Головне