Курська операція зупинила окупацію Харківщини та Сумщини, – Зеленський

Курська операція зупинила окупацію Харківщини та Сумщини, – Зеленський

Передусім вона зупинила подальшу окупацію Харківської області та зірвала плани створення так званих "буферних зон" на півночі України. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на форумі "Україна 2024. Незалежність".

"Є цілі, які я можу сказати, і є цілі дуже важливі, про які я не можу сказати. Курська операція принесла кілька речей – окупація Харківщини зупинена – ми мали інформацію щодо створення "буферних зон" на Харківщині, а потім на півночі – ми розуміли, що Сумщина, Чернігівщина можуть бути в планах… Послідовність бажання цих "буферних зон" нам була невідома, але ми розуміли, що це може бути. Курська операція вирішила питання не окупації Сумщини і не окупації Чернігівщини. А також розбила велику кількість війск", – зазначив президент на форумі "Україна 2024. Незалежність".

Важливо, що операція також відвернула загрозу окупації Сумської та Чернігівської областей, які, за даними розвідки, могли бути наступними цілями противника.

Зеленський наголосив, що хоча точна послідовність планів ворога була невідома, існувала реальна небезпека для північних регіонів. Крім того, в ході Курської операції було завдано значних втрат ворожим військам, що суттєво послабило їхній наступальний потенціал.

Президент також зазначив, що деякі військові цілі він не може розкривати публічно з міркувань безпеки. 

Нагадаємо, протягом минулої доби російські війська завдали 267 ударів по 49 населених пунктах Сумської області, що призвело до поранення 20 мирних жителів. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Луцьку невідомий чоловік стріляв у військових, які несли службу на посту, один з військових отримав поранення. Про це повідомлє поліція Волинської області.

Головне