Курська область рф знову без світла: безпілотник поцілив у чергову підстанцію

Курська область рф знову без світла: безпілотник поцілив у чергову підстанцію

У російському Курську заявили про "масовану атаку дронів" цієї ночі, є "прильот" по підстанції. В результаті атаки низка населених пунктів області залишилась без електрики.

Губернатор регіону Роман Старовойт розповів, що нібито український БпЛА атакував електричну підстанцію в селі Бєлая, що недалеко від спільної з Україною ділянки держкордону. Він стверджує, що з дрона на енергооб'єкт було скинути два вибухових пристрої.

"Один із трансформаторів загорівся. Знеструмлені п'ять населених пунктів та лікарня", - написав Старовойт.

Він також заявив, що цієї ночі російська протиповітряна оборона збила цілих 10 дронів. У Міноборони рф також ці дані підтвердили та додали інформацію про ще один збитий БпЛА над Калузькою областю.

"Одинадцять українських безпілотних літальних транспортних засобів були знищені системами протиповітряної оборони, з яких один над територією регіону Калуга та 10 над Курськом", - вказано у повідомленні, опублікованому російським оборонним відомством

Нагадаємо, 26 вересня вранці дрон СБУ атакував електропідстанцію у селі Снагость Кореневського району Курської області. Завдяки спецпризначенцям, що таке блекаут на собі відчули жителі семи населених пунктів рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями очільник українського Міноборони Рустем Умєров наголосив, що Україна буде відповідати, якщо рф знову битиме по енергетиці. Міністр в інтерв’ю CNN зазначив, що взимку росія, цілком ймовірно, може зосередитися на завдаванні ударів по енергетичній інфраструктурі України, але за це країна-агресор отримає відповідь. Він також наголосив, що Україна потребує більше зброї, зокрема багатоцільових винищувачів для захисту.

Головне