Курорт став військовою базою: Федоров розповів, що відбувається на Азовському узбережжі

Курорт став військовою базою: Федоров розповів, що відбувається на Азовському узбережжі

Азовське узбережжя, яке упродовж довгих років слугувало курортом для українців та туристів з-за кордону, російські окупанти перетворили на суцільну військову базу. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів міський голова тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров.

"Влітку Азовське узбережжя було місцем відпочинку для мільйонів українців і іноземців. Тепер це величезна військова база для окупантів. А люди замість моря і сонця змушені дивитись на постійні тренування ворога", - розповів він.

За його словами, над береговою лінією регулярно здійснюють польоти російські вертольоти. На додачу, теплові пастки вони випускають прямо над відпочивальниками.

Маневри російської окупаційної армії відбуваються і на березі Молочного лиману. Там для облаштування військової бази ворог обрав територію національного парку.

Особовий склад армії рф розселився на базах відпочинку, відразу "спинами мирних відпочивальників".

"Слухати брехню окупантів про успішний розвиток туризму на ТОТ смішно і сумно водночас. Адже єдине, що успішно роблять загарбники – руйнують життя на захоплених територіях", - підсумував Федоров.

Нагадаємо, раніше цього місяця Федоров розповів, що росіяни почали мінувати критичну інфраструктуру окупованої частини Запорізької області. За його словами окупанти вже замінували водогін та електричні мережі. Щодо Запорізької АЕС, то мер Мелітополя переконаний, що ворог постійно буде шантажувати увесь цивілізований світ, доки наші військові не звільнять Енергодар.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Мінкульті розповіли що війна в Україні забирає не лише життя українців – вона знищує її культурну спадщину. Внаслідок ворожої атаки 20 липня в Одесі пошкоджено будівлі низки музеїв, в Миколаєві повністю зруйновано щонайменше одну пам‘ятку архітектури. 

Головне