Купальний сезон на Одещині: Кіпер відповів, чи будуть відкриті пляжі

Купальний сезон на Одещині: Кіпер відповів, чи будуть відкриті пляжі

Попри непросту безпекову ситуацію, Одещина готується до відкриття купального сезону. Цього літнього сезону в регіоні планують відкрити для відвідування 20 пляжів, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Минулого літа, на тлі широкомасштабної війни, в Одесі функціонувало лише шість пляжів, які відповідали суворим критеріям безпеки. Серед обов'язкових умов - ретельне обстеження території на наявність вибухових пристроїв, близькість бомбосховищ та простих укриттів, а також постійний моніторинг прибережної зони на предмет виявлення небезпечних вибухових предметів, що могли бути винесені на берег.

Цьогоріч обласна влада працює над розширенням переліку доступних для відпочинку пляжів. Найближчим часом очікується підписання розпорядження про відкриття 20 локацій, які відповідатимуть усім необхідним нормам безпеки.

За словами Кіпера, наразі тривають обговорення щодо можливості відкриття пляжів в Ізмаїльському районі. Однак найбільше доступних для відвідування пляжів буде в Одеському районі, де є кращі можливості для забезпечення безпечних умов для відпочивальників.

Нагадаємо, 31 травня ввечері військовослужбовці запустили по Одесі балістичну ракету з касетним боєприпасом. Ворог цілив по припортовій інфраструктурі. Відомо про двоє поранених в результаті ракетного удару, травмувань зазнала жінка 28 років та чоловік 37-річного віку. Обох потерпілих ушпиталено. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 1 червня військовослужбовці армії рф вчергове масовано атакували об'єкти енергетичної системи України. Ворожі обстріли зачепили одразу п'ять областей нашої держави - Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Кіровоградську та Івано-Франківську. Серед цілей, які опинилися під прицілом загарбників, виявилися дві теплоелектростанції (ТЕС) та дві гідроелектростанції (ГЕС). 

Головне