Кулеба: Україна прагне розвивати відносини з Китаєм

Кулеба: Україна прагне розвивати відносини з Китаєм

Україна планує розвивати відносини з Китаєм, проте підходитиме до цього питання як країна західного світу. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, інформує Uklad Sil.

За його словами, Київ прагне до більш динамічних відносин з офіційним Пекіном.

"Але ми налагоджуємо цей діалог як західна країна, країна, яка відноситься до Заходу. Ось тут і виникає питання про цінності. Наприклад, Литва сказала: "Китай нам не потрібен. Тепер ми говоритимемо лише з Тайванем". Або ви можете бути схожими на Францію, яка безперечно є європейською країною з цінностями, але дуже відкритою для співпраці з Китаєм. Одні й ті самі країни розділятимуть одні й ті самі цінності, але проводитимуть дві абсолютно різні політики", - зазначив міністр.

Кулеба також додав, що Україна вважає Китай може відіграти важливу роль у процесі відновлення миру.

Нагадаємо, що Сі Цзіньпін попередив Байдена про намір Китаю приєднати Тайвань. Сі Цзіньпін попередив Джо Байдена на спільній зустрічі за участі багатьох американських і китайських чиновників, що планує приєднати острів мирним шляхом, а не силовим.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що Китай має долучитися до переговорів щодо завершення війни. 

Головне