Кулеба розповів, як просуваються переговори щодо передання Україні винищувачів та далекобійних ракет

Кулеба розповів, як просуваються переговори щодо передання Україні винищувачів та далекобійних ракет

Україна продовжує вести переговори із партнерами щодо передання Збройним силам України бойових літаків та ракет з дальністю ураження 300 км. Для українських дипломатів наразі ця тема є пріоритетною.

Про це заявив голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу. За його словами, українська громадськість та партнери знають про типи озброєнь, яких ще потребує армія.

"Я переконаний, що новий консенсус союзників щодо підтримки України має передбачати рішучість та послідовність. ЗСУ мають отримати всі типи озброєнь, яких вони потребують для оборони та відновлення територіальної цілісності нашої держави", - підкреслив Кулеба.

Голова МЗС додав, що мова йде про реактивні винищувачі та далекобійні ракети, що можуть вражати цілі на відстані до 300 кілометрів. Також він наказав усім українським дипломатам у ключових столицях зробити досягнення цієї мети пріоритетом.

"Це не є зброєю ескалації, це зброя захисту та стримування агресора. Ми ведемо переговори для розблокування всіх цих рішень. ... Закликаю партнерів зробити все від них залежне, щоб це сталося якомога швидше", - підсумував Кулеба під час брифінгу.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Дмитро Кулеба назвав кількість танків, яку ЗСУ незабаром отримають від партнерів.

Головне