Кулеба розпочав африканське турне зустріччю із президентом Малаві

Кулеба розпочав африканське турне зустріччю із президентом Малаві

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав африканську країну Малаві, де провів переговори з президентом Лазарусом Чакверою. Про це Кулеба написав у соцмережі Х.

Міністр закордонних справ України повідомив про свою зустріч з президентом Малаві Лазарусом Чаквера в Лілонгве. Він висловив вдячність за тверду позицію Малаві щодо російської агресії та підтримку комюніке Саміту миру.

Розуміючи проблеми продовольчої безпеки Малаві, спричинені кліматичними змінами, Україна, за ініціативою президента Зеленського, вирішила надати допомогу в рамках програми "Зерно з України".

Під час зустрічі також обговорювалися перспективи взаємовигідної співпраці у галузях сільського господарства, фармацевтики, цифровізації та інших сферах.

"У продовження діалогу між українським та малавійським лідерами я мав честь бути прийнятим президентом Лазарусом Чакверою у Лілонгве. Ми цінуємо тверду та послідовну позицію Малаві щодо російської агресії проти України, а також її підтримку комюніке Саміту миру", - сказав український міністр. 

Нагадаємо, окупанти перекидають свої війська з Луганської області на Харківський напрямок, а також залучають до військових дій добровольчі підрозділи. Про це повідомив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Хмельниччині затримано лідера банди, яка на "замовлення" рф палила службові авто Сил оборони. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Головне