Кулеба: Разом з Україною вироблятимуть зброю 59 іноземних компаній

Кулеба: Разом з Україною вироблятимуть зброю 59 іноземних компаній

До Альянсу оборонних компаній приєдналося вже 59 іноземних компаній із 23 країн світу. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Ми ініціювали форум оборонних індустрій, ретельно до нього готувалися та провели його. Там було створено Альянс оборонних компаній, які спільно з Україною вироблятимуть зброю. Нині вже 59 компаній із 23 країн світу є учасниками цього Альянсу. Це конкретні зобов'язання разом створювати необхідну зброю”, - йдеться в повідомленні.

За його словами, Україна передбачала ризики, пов'язані з дефіцитом озброєння у партнерів. Робота з нарощування виробництва різних типів боєприпасів та зброї в країнах Північноатлантичного альянсу розпочалася минулого року.

“Наразі ці ризики мінімізовані. З іншого боку, мій досвід показує, що хоч би яким порожнім був склад, у хорошого генерала завжди є подвійне дно. Тобто під дном у нього ще лежить запас снарядів, і ми знаємо, як це дно відкривати, щоби ввезти в Україну необхідну зброю”, - наголосив Кулеба.

Нагадаємо, що на Куп'янському напрямку дрон-камікадзе, використаний прикордонниками штурмової бригади "Сталевий кордон", успішно знищив російську гармату, яка була розроблена ще у 40-х роках минулого століття.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ССО здійснили підрив залізничної колії в поки що контрольованому росіянами Мелітополі Запорізької області. Завдяки цьому окупаційні сили в регіоні залишилися без поставок снарядів та палива. 

Головне