Кулеба: Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною

Кулеба: Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною

Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Захист прав та інтересів громадян України за кордоном завжди був і залишається пріоритетом МЗС. Водночас в умовах повномасштабної російської агресії головним пріоритетом є захист Батьківщини від знищення. Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна", - зазанчив він.

Міністр додав, що обовʼязок оновлювати свої документи в ТЦК існував і до ухвалення нового закону про мобілізацію.

"Якщо ці люди вважають, що хтось там, далеко на фронті, воює і віддає свої життя за цю державу, а хтось посидить за кордоном, але при цьому буде отримувати послуги від цієї держави, — то так це не працює. Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною", - наголосив Кулеба.

Нагадаємо, що офіційне видання Верховної Ради “Голос України” 17 квітня опублікувало текст Закону №3633-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, для ув'язнених, які бажають добровільно мобілізуватися, будуть створюватися окремі підрозділи

 

Головне