Кулеба: Хвиля відставок в Україні не вплинула на західну допомогу, а навпаки переконала в нашій рішучості

Кулеба: Хвиля відставок в Україні не вплинула на західну допомогу, а навпаки переконала в нашій рішучості

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що хвиля відставок в Україні через корупцію була високо оцінена Заходом. Про це він розповів в інтерв’ю BBC News Україна.

"Партнери надзвичайно високо оцінили рішучість, з якою і президент, і уряд відреагували на ці інциденти. 

Це був не лише сигнал всередині країни, що нікому ніяких поблажок не буде, але і назовні. Від цих скандалів не застрахована жодна країна в світі, навіть ті, які допомагають нам боротися з корупцією. Питання в тому, як реагуєш. І от реакція української влади відповідає найкращим світовим стандартам. Вона була чіткою, рішучою і безапеляційною", - зазначив Кулеба.

Кулеба запевнив, що хвиля відставок в Україні через корупцію не вплинула на допомогу Заходу
Кулеба запевнив, що хвиля відставок в Україні через корупцію не вплинула на допомогу Заходу

Разом з тим він додав, що Україна отримує найбільше допомоги від США, тому Америка має повне право контролювати використання цієї допомоги. Однак, за словами Кулеби, рівень довіри між Вашингтоном та Києвом надзвичайно високий.

"Але є внутрішньополітичний аспект в Америці, де окрема група політиків постійно порушує питання контролю", - додав очільник МЗС України.

Нагадаємо, 1 лютого, співробітники правоохоронних органів та силових структур провели ряд обшуків. А саме у очільника МВС Арсена Авакова, бізнесмена Ігоря Коломойського, нардепа Вадима Столара. Також були вручені підозри високопосадовцям Міністерства оборони.

Згодом стало відомо про рішення Кабінету Міністрів України звільнити Вячеслава Демченка з посади т.в.о голови Державної митної служби, Юрія Сотника з посади першого заступника голови Держлісагентства. Також звільнили Олександра Щуцького з посади першого заступника голови Держмитслужби, а Андрія Лордкіпанідзе - з посади заступника голови Держпродспоживслужби.

Як повідомляли "Ми-Україна", Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що вважає мародерством корупцію під час війни

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.