Кулеба: Дії союзників не завжди відповідають їхній риториці і це викликає стурбованість

Кулеба: Дії союзників не завжди відповідають їхній риториці і це викликає стурбованість

Дії союзників України не завжди відповідають їхній риториці. І це викликає занепокоєння, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Politico.

Очільник українського зовнішньополітичного відомства наголосив, що Київ вдячний партнерам за всю надану допомогу. Однак для перемоги над агресором ця допомога повинна бути більш суттєвою. 

Зокрема, заявив Кулеба, Україні потрібні зенітно-ракетні комплекси Patriot, які дозволяють ефективно боротися з російськими балістичними ракетами.

Крім того голова МЗС України зізнався, що стурбований невідповідністю заяв партнерів їхнім діям, особливо враховуючи те, що війна затягується.

Водночас Кулеба заявив, що інколи союзники надають Україні зброю невчасно або у недостатній кількості, а потім говорять, що Україна не здатна перемогти у війні.

"Але, друзі, вся ця картина реальності, яку ви малюєте для себе, є наслідком одного простого факту - в українських солдатів немає достатньої кількості зброї, бо ви її не надали", - наголосив очільник МЗС України.

Як повідомляли "Ми-Україна", керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив, що Україна виходить з критичної фази і може вийти на паритет з окупантами по снарядах.

Головне