Куйбишевський НПЗ в рф повністю зупинив роботу після нальоту БпЛА, – Reuters

Куйбишевський НПЗ в рф повністю зупинив роботу після нальоту БпЛА, – Reuters

Куйбишевський нафтопереробний завод, який розташовується в російській Самарі, зупинив все виробництво після атаки дронів. Ушкоджень черговий НПЗ на території рф зазнав вночі 23 березня. 

Про повну зупинку роботи від власних джерел дізналось Reuters.

"Збій посилює труднощі в російському нафтопереробному секторі, оскільки потреба в аварійному ремонті після численних атак безпілотників, про які заявила Україна, змусила їх боротися з доставленням постачань", - йдеться у тексті видання. 

У статті вказано, що роботу припинили дві установки первинної переробки енергоносія - CDU-5 і CDU-4, однак пошкоджень від дронів зазнала лише остання. Річ у тім, що CDU-4 не може функціонувати без виведеної з ладу CDU-5 через технічний зв'язок між ними. 

У Reuters підрахували, що нальоти дронів вивели з ладу близько 14% нафтопереробних потужностей країни-агресорки. росія на тлі останніх подій була вимушена наростити ввезення бензину з Білорусі, аби протидіяти потенційному дефіциту пального. А для того, щоб уникнути злету цін на паливо всередині рф Москва запровадила заборону на експорт бензину на шестимісячний термін.

За підсумками 2023 року Куйбишевський НПЗ посів 29-е місце у рейтингу нафтопереробних заводів країни за обсягами виробництва. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ураження російських нафтопереробних заводів дронами може привести лише до зниження цін на глобальному ринку. А відтак стаття FT про нібито застереження США стосовно ударів по НПЗ в рф з'явилась не без участі росії, пояснив експерт паливного ринку Сергій Куюн. 

 

 

Головне