Куба третю добу залишається без світла, до країни наближається ураган "Оскар"

Куба третю добу залишається без світла, до країни наближається ураган

Куба переживає масштабний енергетичний колапс, який триває вже третю добу, за даними влади, електропостачання відновлено лише для 16% споживачів. Про це пише видання CNN.

Ситуація ускладнюється наближенням урагану "Оскар" до східного узбережжя країни.

Міністерство енергетики Куби повідомило, що наразі генерується близько 500 мегаватів електроенергії. Однак ураган "Оскар", який очікується в прибережних районах Ольгін та Гуантанамо 20 жовтня, може погіршити ситуацію.

Населення країни змушене пристосовуватися до складних умов. У столиці Гавані люди годинами стоять у чергах за хлібом. Жителі обмінюються інформацією про наявність електроенергії через месенджери та допомагають одне одному зберігати ліки в працюючих холодильниках.

Уряд Куби звинувачує у кризі економічну блокаду з боку США. Міністр закордонних справ Бруно Родрігес Паррілья подякував за міжнародну підтримку та засудив дії США, назвавши їх головною причиною обмежень і збитків для кубинського народу.

Енергетичні проблеми на Кубі мають системний характер і тривають ще з 1990-х років через недостатнє обслуговування інфраструктури. Нинішня криза лише загострила давні проблеми острівної держави.

Нагадаємо, ураган "Оскар" вирує на острові Великий Інагуа на Багамах і може досягти у неділю кубинських муніципалітетів Ольгін та Гуантанамо. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, електромережа Куби вранці в суботу, 19 жовтня, зазнала нового повного знеструмлення, лише через кілька годин після оголошення про відновлення електропостачання.

Головне