Куба повідомила про арешт 17 людей, які вербували людей для участі у війні рф проти України

Куба повідомила про арешт 17 людей, які вербували людей для участі у війні рф проти України

Влада Куби заявила про взяття під варту 17 осіб, які ймовірно вербували людей для армії рф, пише Reuters.

"В результаті проведеного розслідування на цю мить заарештовано 17 осіб, у тому числі організатор цієї діяльності", - наводить видання слова заяви заяви полковника МВС Куби Сезара Родрігеса.

Імен заарештованих він не розкрив. Проте додав, що лідер угруповання головним чином спирався на двох місцевих осіб, щоб здійснювати вербування кубинців для участі у війні росії в України.

За словами прокурора Хосе Луїса Рейєса, що затриманих загрожує до 30 років позбавлення волі, довічне або страта. Це залежатиме від тяжкості та характеру скоєних злочинів. Обвинуваченим інкримінують одразу декілька статей, серед яких торгівля людьми, найманство та ворожі дії проти іноземної держави.

Як відомо, раніше цього місяця у Міністерстві закордонних справ Куби заявили про виявлення мережі торгівлі людьми, яка у співпраці з рф займалася вербуванням кубинських громадян на війну в Україну. За даними відомства, вербували кубинців як у росії, так і на Кубі. У міністерстві тоді заявили, що "працюють над нейтралізацією та ліквідацією мережі". Крім того, влада Куби запевнила, що не бере участь у війні росії та України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби, 7 вересня, загальні бойові втрати ворога у війні проти України поповнилися ще 640 загарбниками. Таким чином від початку повномасштабного вторгнення окупаційне військо втратило понад 267,5 тис. військовослужбовців.

Головне