"Кримський міст - конструкція там зайва": у ГУР прокоментували пошкодження об'єкта

Головне управління розвідки Міноборони прокоментувало події на Кримському мосту, які стались 17 липня вночі. Представник ГУР Андрій Юсов висловився стримано та зазначив, що ця "конструкція там зайва".

У коментарі "Суспільному" він відмовився говорити про причини "бавовни" на мосту, однак наголосив, що його руйнування неодмінно призведе до до проблем з логістикою росіян.

"Зараз увесь світ бачить багатокілометрові затори і порушення мостових конструкцій… Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що "Кримський міст — конструкція там зайва", - сказав Юсов.

Нагадаємо, близько 3:00 17 липня Кримський міст спіткала “надзвичайна подія”, в результаті якої окупаційна влада оголосила про зупинення руху автомобільного транспорту та залізниці. Що саме сталося та які на шляхопроводі є руйнування так зване "керівництво" поки що окупованого українського півострова не оприлюднило. Однак поспішили запевнити людей, що в Криму достатньо запасів палива та продовольства, туристів же закликали не покидати готелі.

Між тим росЗМІ повідомили про обвалення щонайменше одного прольоту мосту у бік Тамані, "ще один у напрямку Керчі просів”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці червня секретар РНБО Олексій Данілов закликав росіян, які перебувають у тимчасово окупованому Криму, якомога швидше скористатися своїм Керченським мостом і повернутися додому.

До цьогог олова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан заявив, що Кримський міст можуть знищити HIMARS та Storm Shadow.

Головне