Криза у Boeing: компанія відкликає пропозицію щодо зарплати страйкарям

Криза у Boeing: компанія відкликає пропозицію щодо зарплати страйкарям

Компанія Boeing оголосила, що відкликала свою пропозицію щодо підвищення зарплат для приблизно 33 000 своїх заводських працівників у США.

Про це повідомляє Reuters.

Компанія не планує продовжувати переговори з профспілками, оскільки страйк продовжується вже четвертий тиждень.

Останні переговори між Boeing і профспілкою, які відбулися за участю федеральних посередників 7 і 8 жовтня, не принесли результатів. Сторони залишаються в гострому протистоянні, яке поки не має перспективи вирішення конфлікту.

"На жаль, профспілка не сприйняла наші пропозиції серйозно", - заявила керівниця Boeing Commercial Airplanes Стефані Поуп у зверненні до співробітників.

Вона назвала вимоги профспілки "непідлягаючими обговоренню" та додала, що компанія не вбачає сенсу у подальших переговорах і відкликала свою пропозицію.

Також Boeing розглядає можливості скорочення витрат, зокрема шляхом продажу акцій і подібних до них цінних паперів, щоб зберегти грошові резерви, поки заводи, що виробляють моделі 737 MAX, 767 і 777, залишаються закритими. Компанія також оголосила про тимчасові відпустки для тисяч штатних співробітників.

Що говорять у профспілках

 

Водночас Міжнародна асоціація машиністів і аерокосмічних працівників заявила, що корпорація відмовляється переглядати свою першу пропозицію. За словами профспілки, Boeing не готовий збільшувати заробітну плату, надбавки за відпустку чи лікарняні, пропонувати бонуси за ратифікацію угод або відновлювати пенсії з визначеними виплатами.

Нагадаємо, страйкуючі заводські працівники Західного узбережжя вимагають підвищення зарплати на 40% протягом чотирьох років і повернення пенсійного плану, який був скасований десять років тому. Більше ніж 90% робітників проголосували проти пропозиції Boeing про підвищення зарплат на 25% за цей період.

Які наслідки може мати страйк для компанії

 

Під час останнього страйку працівників Boeing у 2008 році виробничі потужності були зупинені на 52 дні, що завдало компанії втрат близько 100 мільйонів доларів щодня.

Теперішній страйк може коштувати американській корпорації понад 3 млрд дол.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, 13 американських штатів подали позови проти TikTok.

Головне