Криваві антиурядові протести в Бангладеш: прем'єрка країни подала у відставку і покинула країну (відео)

Криваві антиурядові протести в Бангладеш: прем'єрка країни подала у відставку і покинула країну (відео)

Бангладеш охопила політична криза, яка призвела до масових протестів місцевих жителів, які вимагали відставки голови уряду. Антиурядові акції, які тривають з липня, призвели до відставки прем'єр-міністерки Шейх Хасіни та її виїзду з країни. 

Як пише Reuters, за повідомленням командувача армії генерала Вакер-Ус-Замана, 76-річна Хасіна покинула країну, ймовірно, вилетівши до Індії.

Тисячі людей вийшли на вулиці столиці Дакки, святкуючи її від'їзд. Протестувальники навіть увірвалися до "Ганабхабани" офіційної резиденції прем'єрки, також нападу зазнав будинок голови МВС країни. 

Після цих подій начальник штабу армії заявив, що у Бангладеш буде створений тимчасовий уряд.

Як відомо, протести в Бангладеш почалися минулого місяця з вимог студентських груп скасувати спірну систему квот на державні посади. Вони стверджують, що система є дискримінаційною та приносить користь прихильникам Хасіни. Згодом вони переросли в кампанію за відставку прем'єрки, яка в січні виграла четвертий поспіль термін на виборах, бойкотованих опозицією.

За оцінкою місцевих ЗМІ, лише за добу 4 серпня в ході протестів загинуло близько 95-100 людей, включаючи щонайменше 14 поліцейських. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на тлі масових протестів у Венесуелі після суперечливих президентських виборів, результати яких не визнали США та низка інших країн, Ніколас Мадуро пригрозив "новою революцією" у відповідь на те, що він називає "північноамериканським імперіалізмом та фашистськими злочинцями". 

Головне