Кремлівський “воєнкор” заочно отримав 15 років тюрми за наведення С-300 по Миколаєву

Кремлівський “воєнкор” заочно отримав 15 років тюрми за наведення С-300 по Миколаєву

За матеріалами Служби безпеки України доведено вину та заочно засуджено до 15 років позбавлення волі зрадника України Сергія Лебедєва відомого під псевдонімом “Лохматий”.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Лебедєв, який працює на ФСБ як “позаштатний воєнкор” московського інформагентства, збирав розвіддані про українські Сили оборони та коригував ракетні удари рф по цивільній інфраструктурі. Зокрема, він навів удар ракетами С-300 по житловій багатоповерхівці у Миколаєві в 2022 році.

Зрадник також вербував інформаторів через свій Telegram-канал та залучив до співпраці мешканця Закарпаття, який передавав йому локації українських військових підрозділів.

Крім того, Лебедєв готував замовні сюжети для кремлівських пропагандистських телеканалів, де поширював дезінформацію про українську армію та хід бойових дій.

Суд визнав Лебедєва винним у державній зраді, вчинений в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Вирок буде приведений до виконання після його затримання.

Спеціальне досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Закарпатській та Миколаївській областях за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, СБУ спільно з Нацполіцією викрили та затримали агента ФСБ, який збирав розвіддані про критичні об'єкти Чернівецької області.

Головне