Кремль знову обвинуватив "англосаксів" у підриві "Північних потоків": кажуть, є докази

Кремль знову обвинуватив

У Москві вкотре заявили, що до підриву Nord Stream у Балтійському морі причетні "англосакси". Як пише Reuters, Кремль стверджує, що має відповідні свідчення, але їх не навів.

Заява речника президента рф Дмитра Пєскова пролунала, коли він коментував нещодавню публікацію WP. У ній зазначається, що європейська розвідка нібито поділилася з американською стосовно планів Києва влаштувати диверсію на російських підводних газогонах.

Ще Пєсков поскаржився на те, що західні країни навмисно не проводять розслідування цього інциденту.

"Всі інші деталі мають бути виявлені під час прозорого міжнародного розслідування, якого не відбувається і російська сторона не допускається. Подібні публікації ми не знаємо, наскільки вони відповідають дійсності, але те, що справа не чиста, не викликає сумнівів", — зазначив Пєсков.

Нагадаємо, минулого місяця спільне розслідування європейських журналістів показало, що російські кораблі щонайменше три рази були в районах вибухів на “Північних потоках”. При чому один із них був там за п’ять днів до інциденту. 

Як відомо, у березні Рада Безпеки ООН відхилила прохання рф у проведенні розслідування. стосовно таємничих вибухів на “Північних потоках” у міжнародних водах Балтійського моря, які відбулись торік у вересні. Свої голоси на підтримки вимоги російської сторони віддали лише Китай та Бразилія. Решта членів Радбезу ООН або голосували проти, або утримались.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що країни Північноатлантичного союзу не вводитимуть війська на територію України до завершення війни. Щобільше, Україна цього не просить.

Головне