Кремль змушує російські регіони готуватися до тривалої війни, – ЦПД

Кремль змушує російські регіони готуватися до тривалої війни, – ЦПД

росія продовжує військову агресію проти України, попри серйозний тиск на власну економіку. Кремль вже почав підготовку регіонів до тривалого конфлікту, змушуючи їх економити ресурси.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

За інформацією ЦПД, в росії від початку 2024 року йде процес скорочення регіональних бюджетів. Однак лише нещодавно представники влади відкрито почали визнавати, що росіянам доведеться "урізати свої потреби", аби продовжувати фінансування війни проти України.

Нещодавно голова ради федерації рф Валентина Матвієнко публічно закликала губернаторів регіонів економити на інфраструктурних проєктах, оскільки велика частина державного бюджету йде на продовження війни.

Згідно з даними ЦПД, у проєкті бюджету росії на 2025 рік передбачене додаткове скорочення фінансової підтримки регіонів на 10%. Вже у 2024 році ця підтримка була зменшена на 9%, що призвело до урізання дотацій для проблемних регіонів.

Експерти ЦПД наголошують, що кремль змушує російські регіони не лише скорочувати свої витрати, але й підсилювати мобілізаційні зусилля, оскільки резерви, що раніше використовувалися для соціальних потреб, тепер спрямовуються на війну.

"Кошти, які могли б бути використані для будівництва шкіл, лікарень та доріг, тепер витрачаються на підтримку військових дій", – підсумовують у Центрі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у вересні війська рф 250 разів використовували хімічні боєприпаси проти Збройних сил України.

Головне