Кремль все ще хоче втягнути Білорусь у війну проти України

Кремль все ще хоче втягнути Білорусь у війну проти України

Кремль все ще хоче втягнути Білорусь у війну проти України. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО) Андрій Юсов в інтерв'ю Radio NV.

За його словами, для реалізації задуманого противник може готувати провокації, зокрема й проти нафтобази в Брестській області, щоб звинуватити в результаті українську сторону, про що раніше повідомляли в Центрі національного опору.

Підготовкою до цього зайняті ФСБ рф і КДБ Білорусі.

"Є стратегічне завдання Кремля — втягнути білоруську армію в повноцінну наземну операцію у війні проти України на боці РФ. І за весь період повномасштабного вторгнення це не вдалося. Але, тим не менш, спецслужби російських спроб не залишатимуть", — вважає Андрій Юсов.

Окремо представник ГУР зазначив, що це вже не вперше готується провокація з метою звинуватити Київ, і в самій Білорусі чудово розуміють, хто саме стоїть за цим. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в адміністрації президента США обвинуватили Північну Корею у наданні російському режиму великої партії озброєння. Передача контейнерів з боєприпасами та обладнанням відбулась в період з 7 вересня по 1 жовтня. 

На підтвердження своїх слів Білий дім показав серію знімків з супутника, які показують рух вантажів зі складу БК в КНДР до судна під прапором рф. Далі контейнери залізницею були доставлені на російський склад.

"Ми засуджуємо Північну Корею за надання росії цієї військової техніки, яка використовуватиметься для атак на українські міста, вбивства українських мирних жителів і продовження незаконної війни рф", - наголосив представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

 

Головне