Кремль "стурбований" щодо результатів майбутніх виборів президента, - ISW

Кремль

Кремль "стурбований" щодо результатів майбутніх виборів президента, які відбудуться в березні 2024 року. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у щоденному звіті.

За словами голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) росії Елли Памфілової, певні громадяни рф, які залишили країну, а також ті, що досі там перебувають, вже почали дискредитацію майбутніх виборів президента.

Як наголошують аналітики, подібні заяви вказують на те, що Кремль активізує зусилля з цензури під виглядом боротьби зі спробами внутрішнього втручання у вибори. Про це свідчить також те, що в середу, 15 листопада, Володимир Путін наголосив, що російський уряд на зустрічі з представниками виборчих комісій буде придушувати будь-яке зовнішнє чи внутрішнє втручання.

Два анонімних джерела з російської влади повідомили у коментарі ЗМІ, що Кремль доручив регіональним органам влади придушити протести родичів мобілізованих росіян, заплативши їм гроші. Кремль також порадив регіональним урядам "докласти всіх зусиль", аби розглянути й інші скарги на погане ставлення до мобілізованих після зростання невдоволення родичів. Джерела підтвердили, що Кремль вважає родичів мобілізованих соціальною групою, яка може становити одну з найбільших загроз для початку президентської кампанії Володимира Путіна.

Аналітики зазначили, що політична верхівка рф стурбована відсутністю підтримки чинного президента з боку ветеранської спільноти. Вона є підрозділом ультранаціоналістичної спільноти росії, яка постійно виступає за загальну мобілізацію та продовження наступальних операцій в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у росії після президентських виборів, які відбудуться у березні 2024 року, планують оголосити тотальну мобілізацію на війну проти України.

Головне