Кремль розпочав "чистку" російських генералів через корупцію, - британська розвідка

Кремль розпочав

В російській армії тривають "чистки" серед генералів, яких звинувачують у корупції. Це стосується не лише військових, але й Міноборони та інші силові структури.

Про це йдеться в звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Згідно з даними, 7 жовтня прокуратура висунула додаткові звинувачення проти ексзаступника міністра оборони Тимура Іванова, якого вже звинувачували у корупційних діях у квітні.

Перша справа стосується привласнення 200 млн рублів (приблизно 2 млн дол) під час закупівлі двох поромів для переправи через Керченську протоку, які пізніше постраждали внаслідок бойових дій. Друга справа стосується розкрадання 3 млрд рублів (приблизно 200 млн дол) з банку "Інтеркоммерц" під час придбання іноземної валюти.

За даними розвідки, в Москві накопичуються звинувачення проти колишніх високопосадовців із військових кіл.  Це відбувається в рамках найбільшого переслідування високопосадовців нижче за рівень виконавчої влади або уряду.

Ще вісім генералів були звільнені з різних відомств, таких як Слідчий комітет, Міністерство з надзвичайних ситуацій і Федеральна служба виконання покарань. За даними ЗМІ, причиною звільнень стали підозри у корупційній діяльності.

Якщо це правда, це може бути потенційним індикатором того, що репресії проти корупції виходять за межі їхньої колишньої вузької спрямованості на оборонний сектор", - йдеться у дописі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Міноборони допустило до експлуатації український багі "Варан".

Головне