Кремль планує передати управління тимчасово окупованими територіями України військовим злочинцям, - ЦНС

Кремль планує передати управління тимчасово окупованими територіями України військовим злочинцям, - ЦНС

Кремлівська влада почала реалізовувати нову стратегію управління тимчасово окупованими територіями України під назвою "Время героев". Вона передбачає передачу керівних посад у регіонах, таких як так звані "лнр" і "днр", а також на окупованих частинах Запорізької, Херсонської областей і Криму, військовим злочинцям.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Відкрита навесні 2024 року програма спрямована на "підвищення професійних навичок" учасників "спеціальної військової операції" путіна. В рамках цього плану Кремль надає військовим злочинцям можливість займати ключові управлінські посади як на окупованих територіях, так і в самій росії. Це дозволяє посилювати репресії та насильство під новими масками.

Також, Кремль активно агітує військових, які через стан здоров’я або ж з інших причин, вже не можуть брати участі у війні, ставати педагогами. У декількох регіонах рф у педагогічних вищих навчальних закладах запровадили програми перекваліфікації для громадян рф, які брали участь у війні з Україною.

Центр національного спротиву закликає мешканців окупованих територій чинити опір окупантам у безпечний спосіб, передаючи інформацію про ворожі позиції з гарантією анонімності.

Нагадаємо, на базі знищеного Азовського морського інституту у тимчасово окупованому Маріуполі росіяни створили новий “вуз”. Відкриття установи приурочили до так званого возз’єднання із рф. Планують, що навчатиметься тут щонайменше півтори тисячі студентів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Франція та Канада вимагають від рф повернути викрадених українських дітей.

Головне