Кремль отримує санкційні товари з ЄС через схему з фальшивим транзитом - Єрмак

Кремль отримує санкційні товари з ЄС через схему з фальшивим транзитом - Єрмак

Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента України, повідомив про викриття схеми, яку використовує Кремль для обходу міжнародних санкцій. За його словами, росія застосовує метод "фальшивого транзиту" для отримання заборонених товарів з країн Європейського Союзу.

Схема полягає у тому, що санкційні товари, нібито призначені для країн Центральної Азії та Кавказу, насправді потрапляють до росії. Особливу увагу Єрмак звернув на постачання електронних компонентів подвійного призначення, які використовуються у виробництві зброї.

Крім того, росія створює фіктивні підприємства для формування "тіньового флоту" танкерів для транспортування зрідженого природного газу, намагаючись обійти обмеження на енергетичному ринку.

Єрмак підкреслив, що у російській зброї присутні західні компоненти, що свідчить про ефективність цих схем. Він також зазначив про посилення військового альянсу між росією, Іраном та Північною Кореєю, що становить загрозу демократичним країнам.

Нагадаємо, у Кропивницькому Служба безпеки України затримала 34-річного місцевого жителя, якого підозрюють у шпигунстві на користь росії. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський повідомив про повернення з російського полону 3767 українців. Він зазначив, що майже всі звільнені потребували тривалого лікування та реабілітації після пережитих тортур, принижень та голоду в російських в'язницях і таборах. 

Головне