Кремль має намір використати Узбекистан для купівлі деталей для дронів в обхід санкцій

Кремль має намір використати Узбекистан для купівлі деталей для дронів в обхід санкцій

росія запланувала розгортання мережі підставних компаній в Узбекистані задля закупівлі комплектуючих для безпілотників в обхід санкцій, запроваджених проти країни-агресорки. Про це інформує Центр нацспротиву. 

За даними ЦНС відповідні плани російське керівництво вже обговорило зі своїми узбецькими колегами наприкінці минулого місяця. 

"Досягнуто попередніх домовленостей щодо створення низки підставних компаній на території Узбекистану, які фінансуватимуться російським урядом", - йдеться у дописі. 

Також сторони дійшли згоди щодо заснування потужностей зі складання дронів з електронікою закордонного виробництва. Вже вони ввозитимуть в рф як готові вироби, так і деталі та передаватимуть їх підприємствам, які входять до російського оборонного сектору. У ЦНС уточнили, що йдеться зокрема про "Казанський завод ”Электроприбор”, “завод Элекон”, “Стелла-К” та інші. 

На додачу Москва має намір придбати у Ташкента боєприпаси часів СРСР, які той має у запасі.

Нагадаємо, у грудні російський бойовик Захар Прилєпін, який нині є співголовою політичної партії "Справедлива росія – за правду" заявив про бажання рф включити до свого складу Узбекистан. МЗС країни відреагувало.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 26 грудня Тайвань заявив про розширення переліку товарів, експорт яких до російської федерації заборонений через повномасштабну війну в Україні. До списку потрапило обладнання для виробництва напівпровідників, а також певні хімічні речовини та медикаменти.

Головне