Кремль лякає, що боєприпаси зі збідненим ураном викликають рак: у Пентагоні на це відповіли

Кремль лякає, що боєприпаси зі збідненим ураном викликають рак: у Пентагоні на це відповіли

Американське Міноборони заявило про відсутність доказів, які б свідчили про те, що снаряди зі збідненим ураном викликають рак. Таких даних немає ні у Центру контролю і профілактики захворювань США, ні в МАГАТЕ, ні у Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Так заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх відповіла за заяву прессекретаря російського диктатора Дмитра Пєскова. Він заявив, що надання Україні таки снарядів спричинять "спалах онкологічних захворювань".

"Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) заявив, що немає жодних доказів того, що снаряди зі збідненим ураном викликають рак. Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє, що не було виявлено збільшення захворюваності на лейкемію або інші види раку... І навіть МАГАТЕ недвозначно заявило, що не існує доведеного зв'язку між впливом збідненого урану та зростанням захворюваності на рак або значних наслідків для здоров'я чи навколишнього середовища", - розповіла Сінгх.

Вона наголосила на тому, що це протитанкові снаряди, яку будуть дуже ефективними на полі бою.

"Ми вважаємо, що це будуть найефективніші снаряди для протидії російським танкам і вони допоможуть продовжувати українцям захищати захищати свою територію", - підсумувала вона.

Як відомо, раніше цього місяця стало відомо, що Сполучені Штати вперше передадуть Україні снаряди зі збідненим ураном у рамках нового пакету військової допомоги в розмірі 240-375 млн доларів.

Навіщо у снаряди додають збіднений уран, наскільки він шкідливий і чи мають такі боєприпаси щось спільне з ядерно зброєю "Ми-Україна" розбирався тут.

Головне