Країни НАТО мають достатньо систем ППО, якими можна поділитися з Україною - Столтенберг

Країни НАТО мають достатньо систем ППО, якими можна поділитися з Україною - Столтенберг

У країн-членів НАТО є достатня кількість систем протиповітряної оборони, які можна надати Україні для захисту від російських атак. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Я не можу назвати точну кількість, тому що це розвідувальна або секретна інформація, в яку я не можу вдаватися. В Європі їх менше ніж 100", - сказав Столтенберг.

Про це генеральний секретар Альянсу заявив на пресконференції після зустрічі з прем’єр-міністрами Нідерландів, Данії та Чехії. Зокрема, йдеться і про системи Patriot, хоча найбільша кількість цих систем є у США, які "несуть глобальну відповідальність".

"Але реальність така, що, звичайно, у нас є системи, достатньо великі для того, щоб ми могли постачати значно більше Україні, коли йдеться про протиповітряну оборону загалом, зокрема батареї Patriot. І саме над цим ми зараз працюємо", - заявив Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, засідання Ради Україна-НАТО за запитом президента Володимира Зеленського відбудеться у п’ятницю, 19 квітня. Про це оголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна змогла повернути ще шість дітей з родинами з окупованих територій. Про це повідомив керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба.

 

Головне